Soms moet je ongeremd dromen om tot nieuwe inzichten te komen. Veertig jaar geleden gebeurde dat ook en het huidige (basis)onderwijssysteem is daarvan het gevolg. Maar dat er in de afgelopen veertig jaar heel veel veranderd is, zal niemand ontkennen. Het is de allerhoogste tijd voor een nieuwe visie op de toekomst. Radarscholen en Obase hebben deze uitdaging opgepakt en werken, vanuit de eigen (Christelijke en openbare) identiteit samen aan een nieuwe toekomstbestendige locatie voor onderwijs voor de komende veertig jaar. Ze versterken en vinden elkaar in kwaliteit en zoeken samen met ouders en leerkrachten het allerbeste voor het kind.

Voor de Oosthoek van Schouwen-Duiveland verkennen alle partijen momenteel de mogelijkheden. Voor de Westhoek van Schouwen-Duiveland krijgen de dromen al vorm in deze fantasierijke maar ook realiseerbare ‘schoolschets’, waar wij in deze pagina’s graag verslag van doen onder de werktitel ‘De Oosterschelde-school’.

Met trots delen we onze dromen die we met minstens zo enthousiaste partners omschreven en ook verbeeld hebben. Lees en zie het als een nieuw vertrekpunt en aanleiding om elkaar de komende tijd te ontmoeten en hierover in tal van gelegenheden van gedachten te wisselen. Om samen de toekomst van onderwijs op Schouwen-Duiveland te verkennen… en realiseren!

 

Kim, Wim en Tim komen tot leven

BEKIJK OOK DE ANIMATIE

Met de tekeningen en ideeën van De Oosterscheldeschool is ook een animatie gemaakt. Daarin komt de school van onze dromen nog meer tot leven. Kim, Wim en Tim vertellen erin hoe zij de momenten op de school ervaren.

 Wholesale Jerseys Free Shipping