Ga naar hoofdinhoud

Kibeo

Wat is buitenschoolse opvang?

Buitenschoolse opvang (BSO) is een manier van opvang die de school in samenwerking met Kibeo organiseert voor haar leerlingen. Het betekent een goede aansluiting tussen school en opvang. De school stelt, samen met de overheid, ouders zo in staat om werk en zorg voor het gezin te combineren. De samenwerking én uitwisseling van informatie over kinderen tussen school en opvang zorgt voor optimale ontwikkelingskansen voor uw kind.

Wat valt allemaal onder buitenschoolse opvang?

Onder BSO vallen de voorschoolse opvang (VSO) en de naschoolse opvang (NSO); niet de tussenschoolse opvang (TSO). Daarnaast is er ook opvang tijdens vakanties (“VakantiemiX”) en studiedagen.

Is het pedagogisch verantwoord wanneer mijn kind de hele dag, vóór én na school, bij de buitenschoolse opvang doorbrengt?

Ja. Bij BSO staat uw kind centraal. BSO is een plek tussen school en thuis. Een prettige én een veilige plek. De opvang wordt verzorgd door deskundig en gekwalificeerd personeel (pedagogisch medewerkers) . Alle activiteiten zijn erop gericht de ontwikkelkansen van uw kind te vergroten. Binnen dit pedagogische klimaat biedt de BSO op alle gebied verantwoorde vrije tijd.

Wat doet mijn kind bij de buitenschoolse opvang?

Bij de BSO is het motto: niets hoeft en bijna alles mag! Na school is er eerst tijd om uit te rusten van school en verhalen te vertellen bij een kopje thee. Hierna biedt de leiding altijd activiteiten aan, maar meedoen hoéft niet. Kinderen mogen vrij spelen en zelf kiezen wat ze doen. Net als thuis. Gewoon lekker niets doen of huiswerk maken kan natuurlijk ook.

Zit mijn kind nu straks de hele dag in de klas?

Nee. De BSO wordt veelal georganiseerd in aparte, speciaal daarvoor ingerichte ruimtes of op school in de hal of in een apart klaslokaal. De inrichting is huiselijk en creëert een gezellige sfeer en vormt hierdoor een duidelijk ‘scheiding’ met de school. Net zoals het voor ieder kind leuk moet zijn om naar school te gaan, zorgt de leiding ervoor dat ieder kind zich thuis voelt bij de BSO. De leiding brengt en haalt uw kind naar en van school en zorgt ervoor dat het, uiteraard altijd in overleg met u, eventueel ’s middags bij een vriendje kan spelen of naar bijvoorbeeld de muziekles of de sportclub gaat.

Wat kost de Buitenschoolse Opvang?

De BSO is een zeer voordelige vorm van kwalitatief goede opvang. De netto kosten zijn inkomensafhankelijk. Op de site van Kibeo staat een overzicht dat een indicatie van de kosten laat zien. Voor vragen kunt u te allen tijde terecht bij Kibeo op telefoonnummer 0113 – 760250. Zij geven desgewenst geheel vrijblijvend een offerte die past bij uw opvangvraag.

Op welke locaties is er op Schouwen-Duiveland buitenschoolse opvang aanwezig?

Op de volgende locaties is er buitenschoolse opvang aanwezig:

Plaats School
Renesse ‘t Staepel’of
Brouwershaven De Schoener
Zierikzee Theo Thijssen
Zierikzee ‘t Kofschip
Zierikzee Binnen de Veste
Dreischor De Klimop
Ouwerkerk ‘t Stoofje
Nieuwerkerk Duiveland Nieuwerkerk (locatie: Dorpshuis)
Oosterland De Oosterburcht
Bruinisse De Meerpaal
Wat als ik opvang nodig heb, maar er is nu nog geen BSO op de school?

U kunt dan gebruikmaken van de dichtstbijzijnde BSO-locatie op één van de Obase scholen. Het vervoer van school naar de locatie moet door de ouders zelf worden geregeld.

Is er tijdens de schoolvakanties ook buitenschoolse opvang?

Ja. In de schoolvakanties organiseert Kibeo VakantiemiX voor uw kind met speciale dagprogramma’s met bijzondere activiteiten op centrumlocaties in Zierikzee, Bruinisse en Oosterland. Van Kibeo krijgt u ruim voor de vakanties een inschrijfformulier met bijbehorende informatie over de thema’s en de activiteiten.

Is er ook opvang op woensdag- en vrijdagmiddag?

Niet op elke locatie is er BSO op woensdag- en vrijdagmiddag. Geef uw kind wel op voor deze dagen als u opvang nodig heeft. Vanaf 5 kinderen gaat de BSO ook op woensdag- en vrijdagmiddag open.

Ben ik verplicht om gebruik te maken van de diensten van Kibeo?

Nee clic. Kibeo organiseert de BSO voor alle Obase scholen. Obase heeft voor de samenwerking gekozen omdat kwaliteit van de opvang is gegarandeerd en omdat er opvang wordt georganiseerd op elke Obase school. Maar ú heeft de beslissing in de keuze voor een opvangorganisatie.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor BSO?

U kunt u kind opgeven voor de BSO via het online inschrijfformulier op www.kibeo.nl. Voor vragen en extra informatie kunt u ook contact opnemen met Kibeo: telefoonnummer 0113 – 760250.

Mijn vraag over kinderopvang staat er niet bij, aan wie kan ik die stellen?

Op www.kibeo.nl vindt u een uitgebreid overzicht van antwoorden op veel gestelde vragen over kinderopvang. U kunt ook contact opnemen via telefoonnummer: 0113 – 760250 of e-mail: planning@kibeo.nl.

Onze Brede scholen

Alle scholen van Obase overzichtelijk op een rij, met alle contactinformatie binnen handbereik.
Meer informatie per school vindt u op de afzonderlijke pagina’s van de scholen.

OBS Binnen de Veste, Zierikzee

OBS Binnen de Veste, Zierikzee

Dalton basisschool Binnen de Veste ligt in de binnenstad van Zierikzee. Binnen de Veste is een daltonschool. Het daltononderwijs is gebaseerd op de volgende grondbeginselen: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, reflectie, effectiviteit en samenwerking.

OBS Theo Thijssen Brede school Noorderpolder, Zierikzee

OBS Theo Thijssen Brede school Noorderpolder, Zierikzee

De basisschool is een stukje van je leven, voor de kinderen en voor u. U vertrouwt uw kind zo’n 8 jaar toe aan de zorg van de juffen en meesters. Dat is een belangrijk deel van een kinderleven. Een basisschool kies je dan ook met zorg.

OBS Duiveland, Nieuwerkerk

OBS Duiveland, Nieuwerkerk

OBS Duiveland bestaat sinds 2016/2017 weer uit 1 school, namelijk de school in Nieuwerkerk. En heet dan ook OBS Duiveland Nieuwerkerk. OBS Duiveland Sirjansland, voorheen de nevenvestiging is namelijk vanwege een te gering aantal leerlingen per 1 augustus 2016 gesloten.

OBS de Kirreweie, Burgh-Haamstede

OBS de Kirreweie, Burgh-Haamstede

Het weiland waarop in 1969 de school werd gebouwd stond bekend onder de naam “het kirreweitje” (klein stuk weiland). Het Schouwse woord kirretje betekent: mens, dier of ding dat klein van stuk is. Daar komt de naam van onze school vandaan.

OBS De Klimop, Dreischor

OBS De Klimop, Dreischor

Onze school, OBS De Klimop, te Dreischor is een dorpsschool binnen een kleine kern van zo’n 1000 inwoners. De school wordt momenteel bezocht door ongeveer 70 leerlingen. Deze leerlingen zijn verdeeld over 3 combinatiegroepen: groep 1/2/3, groep 4/5, en groep 6/7/8.

OBS 'T Kofschip, Zierikzee

OBS 'T Kofschip, Zierikzee

’t Kofschip geeft kinderen de ruimte, ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Die ruimte willen wij zeker bieden aan onze leerlingen, maar daarnaast ook aan onszelf. Onze school is de plek waar iedereen leert. De basisschool is een belangrijke tijd uit het leven van kinderen, maar ook van hun ouders.

OBS De Meerpaal, Bruinisse

OBS De Meerpaal, Bruinisse

Openbare basisschool de Meerpaal is samen met twee andere (bijzondere) scholen gevestigd in Bruinisse. Afgelopen jaren hebben verschillende verbouwingen plaatsgevonden, waardoor we meer ruimte tot onze beschikking hebben gekregen. Verder is dit schooljaar ons schoolplein vernieuwd en veranderd.

SBO De Meie, Zierikzee

SBO De Meie, Zierikzee

De Meie is een speciale school voor basisonderwijs. Op onze school vangen wij kinderen op die niet verder kunnen op de gewone basisschool. Leerlingen volgen hier een individueel programma en doen alle dingen die ze in een “gewone” basisschool ook doen. In heel veel opzichten zijn wij niet anders dan de basisschool in de buurt.

OBS De Oosterburcht, Oosterland

OBS De Oosterburcht, Oosterland

Het schoolgebouw dateert van 1972. De leslokalen zijn gebouwd rond een heringerichte patio. De school beschikt over een grote gemeenschapsruimte en een eigen speellokaal; naast de school ligt een sportzaal.

OBS De Schoener Daltonschool, Brouwershaven

OBS De Schoener Daltonschool, Brouwershaven

De Schoener is een openbare Daltonschool school waar alle leerlingen welkom zijn. Een uitgelezen kans om van en over elkaar te leren.

OBS Stapelhof, Renesse

OBS Stapelhof, Renesse

Onze school is gelegen in het centrum van Renesse aan de Mauritsweg 10. Sinds enkele jaren werken wij steeds met een leerlingaantal van rond de 100 leerlingen. We gaan er vanuit dat met dit aantal er steeds met vier combinatiegroepen gewerkt kan worden.

Lekker overzichtelijk: De schoolvakanties

Ja, hier staan ze allemaal in één overzicht bij elkaar. De belangrijkste pagina van deze website. En het mooie is: die van volgend jaar staan er ook al in...

Voor ieder kind een passende onderwijsvorm

Obase heeft het allemaal: Vroeg Vreemde Talen Onderwijs (VVTO), Speciaal basisonderwijs, Hoogbegaafdheidsonderwijs en Dalton onderwijs trekken samenleven en samenwerken in een breed perspectief door.

In
Kaart

Liever op de kaart zoeken naar een fijne Obase-school? Dat kan hier.
En anders helpen we graag wie oriënteert en meer wil weten over de unieke kwaliteiten en eigenschappen van de individuele scholen.

Stichting Obase

Industrieweg 32
4301 RS Zierikzee

Postbus 91
4300 AB Zierikzee

0111 418888

Een vraag? Contact!

Blijf nooit lopen met je vragen. Stel ze! Dat kan ook via dit
formulier, dan proberen we je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Stichting Obase

Industrieweg 32
4301 RS Zierikzee

Postbus 91
4300 AB Zierikzee

0111 418888
    Back To Top