Ga naar hoofdinhoud

Binnen de Veste en Vitruvio krijgen lovende woorden van onderwijsinspectie

Een jaar geleden werd Binnen de Veste in Zierikzee nog bestempeld als ‘zeer zwak’ door de Onderwijsinspectie en kreeg de afdeling Vitruvio op Binnen de Veste een onvoldoende. Maar nu, na een jaar keihard werken, heeft de Onderwijsinspectie de school met een positieve beoordeling gecomplimenteerd en is ze onder de indruk van de vastberadenheid en effectieve aanpak waarmee de school en de koepelorganisatie Obase te werk zijn gegaan.

Het oordeel van vorig jaar was een schok voor ouders en het team. Maar de intensieve gesprekken van de Onderwijsinspectie van de afgelopen dagen met directie, onderwijspersoneel, ouders, leerlingen, hebben geleid tot prachtige complimenten én een positieve beoordeling. De Onderwijsinspectie heeft haar waardering uitgesproken voor de visie, inzet, betrokkenheid en veerkracht van het team en de schoolleiding.

Margreeth Remijnse-Alta, directrice van Binnen de Veste en Vitruvio, deelt: “Vanuit een gedegen Plan van Aanpak hebben we onze school als het ware opnieuw vormgegeven. We hebben gezocht naar manieren om onze Daltonkernwaarden te verbinden met onze ambities. Het resultaat? Een hernieuwde school die niet alleen aandacht besteedt aan basisvaardigheden, maar ook aan de sfeer, veiligheid en de ontwikkeling van onze leerlingen. Onze samenwerking met verschillende partijen, waaronder het schoolbestuur, de PO-Raad, ouders en vooral leerlingen, heeft ons diep geraakt. De betrokkenheid en wil om samen te excelleren zijn bewonderenswaardig. Het is de afgelopen periode meer dan ooit gegaan over datgene waarvoor we ooit meester of juf zijn geworden: het zo mooi en goed mogelijk geven van les aan de leerlingen.”

Jan Remijn van de PO-Raad, die al 25 jaar scholen door heel Nederland begeleidt naar verbetering, is bijzonder onder de indruk: “Hier is de kwaliteit in korte tijd duurzaam verbeterd door onderwijsinhoudelijke ontwikkeling met goede aansturing. Ik zie nu een professionele en positieve cultuur in de school, waar iedereen met plezier werkt en leert. Het is een ‘topschool’ geworden met doorstroomtoetsresultaten die het landelijk gemiddelde ver overtreffen.”

Ewald de Keijzer, bestuurder van Obase, straalt: “Het feit dat we met elkaar binnen een jaar zo’n enorme sprong hebben gemaakt, is een groot compliment voor onze aanpak op alle fronten. Dit succes is de kroon op het werk van ons allemaal. Het bevestigt dat we op de juiste weg zijn en stimuleert ons om elke dag weer een beetje beter te worden, alles in het belang van de leerlingen.”

Deel dit bericht op

Obase uitgelicht

Nieuws over en van alle scholen, maar ook nieuws over de onderwijssystemen, ontwikkelingen en didactiek.

In
Kaart

Liever op de kaart zoeken naar een fijne Obase-school? Dat kan hier.
En anders helpen we graag wie oriënteert en meer wil weten over de unieke kwaliteiten en eigenschappen van de individuele scholen.

Stichting Obase

Industrieweg 32
4301 RS Zierikzee

Postbus 91
4300 AB Zierikzee

0111 418888

Een vraag? Contact!

Blijf nooit lopen met je vragen. Stel ze! Dat kan ook via dit
formulier, dan proberen we je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Stichting Obase

Industrieweg 32
4301 RS Zierikzee

Postbus 91
4300 AB Zierikzee

0111 418888
    Back To Top