Wat is buitenschoolse opvang?

Buitenschoolse opvang (BSO) is een manier van opvang die de school in samenwerking met Kibeo organiseert voor haar leerlingen. Het betekent een goede aansluiting tussen school en opvang. De school stelt, samen met de overheid, ouders zo in staat om werk en zorg voor het gezin te combineren. De samenwerking én uitwisseling van informatie over kinderen tussen school en opvang zorgt voor optimale ontwikkelingskansen voor uw kind.

Wat valt allemaal onder buitenschoolse opvang?

Onder BSO vallen de voorschoolse opvang (VSO) en de naschoolse opvang (NSO); niet de tussenschoolse opvang (TSO).
Daarnaast is er ook opvang tijdens vakanties (“VakantiemiX”) en studiedagen.

Is het pedagogisch verantwoord wanneer mijn kind de hele dag, vóór én na school, bij de buitenschoolse opvang doorbrengt?

Ja. Bij BSO staat uw kind centraal. BSO is een plek tussen school en thuis. Een prettige én een veilige plek. De opvang wordt verzorgd door deskundig en gekwalificeerd personeel (pedagogisch medewerkers) . Alle activiteiten zijn erop gericht de ontwikkelkansen van uw kind te vergroten. Binnen dit pedagogische klimaat biedt de BSO op alle gebied verantwoorde vrije tijd.

Wat doet mijn kind bij de buitenschoolse opvang?

Bij de BSO is het motto: niets hoeft en bijna alles mag! Na school is er eerst tijd om uit te rusten van school en verhalen te vertellen bij een kopje thee. Hierna biedt de leiding altijd activiteiten aan, maar meedoen hoéft niet. Kinderen mogen vrij spelen en zelf kiezen wat ze doen. Net als thuis. Gewoon lekker niets doen of huiswerk maken kan natuurlijk ook.

Zit mijn kind nu straks de hele dag in de klas?

Nee. De BSO wordt veelal georganiseerd in aparte, speciaal daarvoor ingerichte ruimtes of op school in de hal of in een apart klaslokaal. De inrichting is huiselijk en creëert een gezellige sfeer en vormt hierdoor een duidelijk ‘scheiding’ met de school. Net zoals het voor ieder kind leuk moet zijn om naar school te gaan, zorgt de leiding ervoor dat ieder kind zich thuis voelt bij de BSO. De leiding brengt en haalt uw kind naar en van school en zorgt ervoor dat het, uiteraard altijd in overleg met u, eventueel ’s middags bij een vriendje kan spelen of naar bijvoorbeeld  de muziekles of de sportclub gaat.

Wat kost de Buitenschoolse Opvang?

De BSO is een zeer voordelige vorm van kwalitatief goede opvang. De netto kosten zijn inkomensafhankelijk. Op de site van Kibeo staat een overzicht dat een indicatie van de kosten laat zien. Voor vragen kunt u te allen tijde terecht bij Kibeo op telefoonnummer 0113 – 760250. Zij geven desgewenst geheel vrijblijvend een offerte die past bij uw opvangvraag.

Op welke locaties is er op Schouwen-Duiveland buitenschoolse opvang aanwezig?

Op de volgende locaties is er buitenschoolse opvang aanwezig:

Plaats School
Renesse ‘t Staepel’of
Brouwershaven De Schoener
Zierikzee Theo Thijssen
Zierikzee ‘t Kofschip
Zierikzee Binnen de Veste
Dreischor De Klimop
Ouwerkerk ‘t Stoofje
Nieuwerkerk Duiveland Nieuwerkerk (locatie: Dorpshuis)
Oosterland De Oosterburcht
Bruinisse De Meerpaal
Wat als ik opvang nodig heb, maar er is nu nog geen BSO op de school?

U kunt dan gebruikmaken van de dichtstbijzijnde BSO-locatie op één van de Obase scholen. Het vervoer van school naar de locatie moet door de ouders zelf worden geregeld.

Is er tijdens de schoolvakanties ook buitenschoolse opvang?

Ja. In de schoolvakanties organiseert Kibeo VakantiemiX voor uw kind met speciale dagprogramma’s met bijzondere activiteiten op centrumlocaties in Zierikzee, Bruinisse en Oosterland. Van Kibeo krijgt u ruim voor de vakanties een inschrijfformulier met bijbehorende informatie over de thema’s en de activiteiten.

Is er ook opvang op woensdag- en vrijdagmiddag?

Niet op elke locatie is er BSO op woensdag- en vrijdagmiddag. Geef uw kind wel op voor deze dagen als u opvang nodig heeft. Vanaf 5 kinderen gaat de BSO ook op woensdag- en vrijdagmiddag open.

Ben ik verplicht om gebruik te maken van de diensten van Kibeo?

Nee clic. Kibeo organiseert de BSO voor alle Obase scholen. Obase heeft voor de samenwerking gekozen omdat kwaliteit van de opvang is gegarandeerd en omdat er opvang wordt georganiseerd op elke Obase school. Maar ú heeft de beslissing in de keuze voor een opvangorganisatie.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor BSO?

U kunt u kind opgeven voor de BSO via het online inschrijfformulier op www.kibeo.nl. Voor vragen en extra informatie kunt u ook contact opnemen met Kibeo: telefoonnummer 0113 – 760250.

Mijn vraag over kinderopvang staat er niet bij, aan wie kan ik die stellen?

Op www.kibeo.nl vindt u een uitgebreid overzicht van antwoorden op veel gestelde vragen over kinderopvang. U kunt ook contact opnemen via telefoonnummer: 0113 – 760250 of e-mail: planning@kibeo.nl.

 Wholesale Jerseys Free Shipping