Een interessante samenwerking tussen Jelt Pekaar en ’t Kofschip bracht donderdagavond 30 september leerlingen een beetje van hun stuk. Afstuderend theatermaker en student onderwijswetenschappen, Jelt, verraste hen met een bijzondere voorstelling over talentontwikkeling. De leerlingen van groep 8 zelf wisten van niks, zij dachten een saaie informatieavond bij te wonen.

“Het was leuk om hen te verrassen met deze vorm”, vertelt Anique Volkeri, directeur.  “De kinderen van de bovenbouw  bevonden zich onverwacht in een theatervoorstelling. Niet iets waar je onderuitgezakt naar luistert, maar een interactieve bijeenkomst, waar je deel van uit maakt.  Dat was wel even schrikken.”  Theatermaker in spé, Jelt , was blij met het effect. “Ik kon echt contact met ze maken. Door ze te overvallen, zaten ze allemaal in hetzelfde schuitje. Iedereen was kwetsbaar en dat maakte het een heel open avond.” Hij is trots op de groep. “Ze hebben het ontzettend goed opgevangen, alleen en met elkaar.  De boodschap dat het niet uitmaakt op welk ‘niveau’ je zit of gaat, kwam zeker over. Later, ‘als je groot bent’, moet je vooral dat doen wat je gelukkig maakt.”

Jelt was geen onbekende voor de kinderen. In het voorjaar zocht hij al contact met de school. Hij sprak met de groep hoe zij de overgang van basisschool naar middelbare school ervaren. Volkeri: “We waren heel blij met de manier waarop Jelt dit onderwerp aanstipte en onze leerlingen hem input mochten geven. Binnen Obase en op  ’t Kofschip werken we steeds meer vanuit persoonsvorming. Wie je bent is goed genoeg. We benoemen de druk van de maatschappij en dat deze niet maatgevend is. Voor kinderen is  ‘gewoon jezelf zijn’ geen gemakkelijke opgave.” Beiden zijn het eens: “Het belangrijkste is dat je uit een kind haalt wat er in zit, maar of dit kind nu bakker, dokter, elektricien of kunstenaar wordt, de maatschappij is met iedereen blij.”

 Wholesale Jerseys Free Shipping